5. klassinger har også drømmer

Drømmeri

Ofte tenker vi at det er barn som skal drømme om fremtiden, men har vi satt oss ned og lyttet til hva de faktisk ønsker og håper skal skje? Kunstverkstedet “Drømmeri” har gjort nettopp det.

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Nordland utviklet kunstnerne Anna Näumann og Magnus Holmen et nytt kunstverksted for hele 5. trinn i Salten. De kalte verkstedet “Drømmeri”.

Målet med verkstedet var å oppmuntre elevene til å reflektere over stedet de bor og hva slags forvandlinger og fremtid de ønsket seg for Salten.

Fremtidsboka “Drømmer i Salten”

Elevenes drømmer ble gjennom “Drømmeri” delt gjennom samtaler, tegninger og tekster. Alle drømmene ble samlet inn og dette utgjorde en samling på over 1000 drømmer. Alle bidragene ble lest og sortert etter kommune, og alle drømmene ble med på utstillingsturneen “Drømmer i Salten” i lle kommunene høsten 2024. Da var det mange som kom for å finne igjen sin drøm. Flere kunne også fortelle at drømmen deres hadde blitt virkelighet!

Flere av tekstene og illustrasjonene fra elevene finner man også igjen i boka “Drømmer i Salten”. Den kan man finne i alle Salten-bibliotekene.

Kunstnerne

Tida går fort, og minner fordufter, vi kan rett og slett ikke huske hva vi selv drømte om da vi var 5.klassinger. Kanskje er det nettopp derfor det er så kult å få arkivere drømmene til 5. klassingene i Salten, og bevare muligheten til å en dag plukke de frem og se tilbake på dem
— Magnus og Anna
  • Magnus Holmen f. 1991:

    Magnus har en bachelor i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole og en master i statsvitenskap fra Universitetet i Tromsø. I sin kunstneriske praksis arbeider Magnus hovedsaklig med film/video og installasjon. Han er opptatt av å bygge en praksis som består av å lage/ produsere film, skrive/ tenke rundt film, samt programmere/ kuratere filmvisninger og samtaler rundt bruken av mediet; hvordan det påvirker og er med på å forme blikket vi ser med. Samarbeid og tverrfaglighet er en sentral og viktig del av mitt kunstnerskap, blant annet gjennom det nomadiske og parasittiske kollektivet HÆRK, DIY klubbkonseptet Kabelvogue - en klubb for alle og scenekunstkompaniet Vadmelsbanden.

    Arbeidene hans har blitt vist på Kunstnernes Hus, Kristiansand Kunsthall, Tromsø Kunstforening, Meno Avilys (Litauen), Linnæus Universitet (Sverige), Kinobox, Østfold Internasjonale Teater og Sånafest.

  • Anna Näumann f. 1993:

    Anna har en BA i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole og en BA i journalistikk fra Oslo MET. Praksisen hennes består av å arbeide med bevegelige bilder, tekst, lyd og relasjonelle prosjekter. Hennes kunstneriske interesser handler gjerne om å forestille seg fram til andre ideer om sted, kropp, makt og begjær enn de formene for kunnskap som er dominerende i samfunnet i dag.

    Anne bor og virker som kunstner og skribent i Tromsø, aktiv i den selvorganiserte scenen gjennom visningsrommet Kurant9000 og den skeive festivalen Open Out.